Bananenbrood

Bananenbrood

Sinds ik bananenbrood maak, eet ik het bijna elke ochtend als ontbijt. Het is een welkome afwisseling op een klassieke boterham en in een zekere zin ook gezonder – voor mij althans. Waarmee ik brood niet als ongezond wil bestempelen, in tegendeel. Maar voor mij, voor mij is het een voedzame oplossing om alsnog lekker te kunnen ontbijten – en niet altijd havervlokken met yoghurt en fruit te moeten eten.

Ingrediënten

  • 3 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 2 tl bakpoeder
  • 4 semi-gedroogde dadels
  • 3 el kokosrasp
  • 125 g amandelpoeder/meel
  • 60 g chocolade (het liefst puur)
  • 60 g amandelnoten
  • een snufje zout

Bereiding

  1. Verwarm je oven voor op 180°C.
  2. Neem een kom en doe er de bananen en dadels in. Mix met een staafmixer tot je een gladde massa hebt.
  3. Voeg er één voor één de eieren aan toe en klop met een garde door het beslag, tot je een mooi geheel krijgt.
  4. Meng er vervolgens het amandelpoeder onder, samen met het bakpoeder en een snufje zout.
  5. Hak de noten fijn en breng onder het beslag, samen met de kleine chocolade stukjes (kun je kant-en-klaar kopen, of zelf fijnhakken).
  6. Voeg als laatste de kokosrasp toe en meng een laatste keer. Als alles goed is gegaan heb je nu een luchtig beslag.
  7. Neem een cakevorm en vet in met boter.
  8. Breng de temperatuur terug tot 170 °C. en doe het beslag in de vorm.
  9. Laat nu gemiddeld 40 minuten bakken.
  10. Om zeker te zijn dat het brood lang genoeg heeft gebakken, stop je in een vloeiende beweging een (saté)prikker in het brood. Als die prikker er droog en schoon opnieuw uit komt, dan is hij klaar.

Dit moet je weten

  • Laat het brood afkoelen voor je het aansnijdt.
  • Het bananenbrood ziet er op het eerste zicht uit als cake. Na het bakken is het echter droger en vaster, wat het dan weer aan brood doet denken.
  • Is dit brood? Neen. Maar het kind moet een naam hebben, toch?
  • Je kunt bananenbrood een paar dagen bewaren in de koelkast, als je het luchtledig verpakt.
  • Bananenbrood kan in stukjes ingevroren worden.
  • Ik eet het bananenbrood meestal met yoghurt en vers fruit. Prima combinatie.
  • Het bananenbrood is al vrij zoet, door de bananen en de dadels. Wil je het echter nog zoeter, dan kun je gerust een lepel honing of agavesiroop onder het beslag mengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten