Bananenpannenkoekjes

Niets moet, alles mag. Zo ook deze bananenpannenkoekjes. Je maakt ze met slechts 2 ingrediënten en ze zijn daarbij ook nog een keer gezond, stel je voor. Niet dat ik altijd sta te springen om ‘superhealthy’ te koken, maar af en toe is het goed om je lichaam wat rust te gunnen. In mijn geval is het zelfs zo dat ik verplicht naar pure voeding ben moeten overschakelen, nadat er inmiddels 2,5 jaar geleden Pfeiffer (klierkoorts) werd vastgesteld. Na iets meer dan 2 jaar te hebben gezocht naar een manier om de dag door te komen – en niet al slapend op de sofa – kan ik nu met volle overtuiging zeggen dat pure en gezonde voeding mijn leven heeft gered. Dat klinkt straf, i know, maar het torenhoge cliché werd in mijn geval weer maar eens bevestigd. Daarom: een gezond alternatief op de (verrukkelijke, heerlijke, watertandend lekkere) zondagse pannenkoeken. Verwacht geen kopie van de traditionele lekkernij, want dat is het natuurlijk niet. Maar ze zijn minstens even lekker, zeg dat ik het heb gezegd.

Ingrediënten / 6 mini – pannenkoekjes

  • 1 banaan
  • 2 eieren

Bereiding
Pel de banaan, snijd in stukjes en doe in een kom. Voeg meteen 2 eieren toe en prak het mengsel fijn. Je kunt dat met een vork doen, maar de ervaring leert – hoe gek het ook mag klinken – dat een pureestamper sneller resultaat geeft. Zet een pan op het vuur en voeg een klein klontje boter toe. Boter, en geen olijfolie, want dat wordt snel te heet. Neem een soeplepel en vul tot de helft met het banaan/ei-mengsel. Doe in de warme pan en vorm kleine pannenkoekjes. Klein, omdat die het makkelijkst om te draaien zijn. Bak aan beide kanten goudbruin en serveer warm.

Weetjes

    • Een banaan is van nature vrij zoet. Je hoeft dus niet extra zoet te maken. Wil je de pannenkoekjes toch een beetje pimpen? Gebruik dan fijngehakte amandelnoten en een klein beetje honing. Honing is ook suiker, i know, maar je hoeft niet heiliger te zijn dan de paus, toch?
    • Met dit recept kun je geen grote pannenkoeken maken, dan wordt het ontzettend moeilijk om ze om te draaien. Ik heb de beste resultaten met pannenkoekjes met een diameter van gemiddeld 5 tot 7 centimeter.
    • Het banaan/ei-mengsel kun je niet bewaren, het zou snel bruin worden. Maak het à la minute, dan zijn ze het lekkerst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *