Chips van boerenkool

Boerenkool staat symbool voor de winter. En je kunt er echt alle kanten mee op, in de keuken. In stoofpotjes of in puree en zelfsin een soep doet de bladkool het uitstekend. Of wat denk je van deze gezonde snack of borrelhapje? Chips for ever!

Ingrediënten / voor 4 tot 6 personen

  • 500 g boerenkool
  • fleur de sel
  • olijfolie
  • bakpapier

Bereiding

  1. Verwarm een oven voor op 150 °C.
  2. Was de bladeren goed.
  3. Snijd de grootste nerven van het boerenkoolblad weg.
  4. Snijd of knip vervolgens in gelijke stukken.
  5. Schik de bladeren op een bakplaat of ovenschaal die bedekt werd met bakpapier.
  6. Besprenkel met olijfolie en kruid met fleur de sel.
  7. Zet in de oven en laat gemiddeld 10 tot 15 minuten bakken (afhankelijk van je oven). Houd goed in de gaten.
  8. Haal uit de oven zodra ze krokant worden. Vermijd dat de bladeren zwart worden, dan worden ze namelijk bitter.

boerenkool chips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *