Doe mee & win!

pomodori

Kerstmis komt eraan. En omdat ik dan al graag eens Kerstman speel, geef ik een exemplaar weg van Pomodori– mijn nieuwste boek dat afgelopen voorjaar verscheen. Alles wat je wilt weten over tomaten. Van het zaaien, tot het opkweken en planten én de oogst. Er worden 50 variëteiten in besproken en ik schotel je 30 recepten voor. Het boek heeft fantastische foto’s en is lekker overzichtelijk gemaakt.

Een samenvatting
De meest complete tomatengids voor liefhebbers van tuinieren en lekker koken. Het boek beschrijft 50 oude en nieuwe, verrassende variëteiten, inclusief praktische tips voor in de tuin en 30 originele, heerlijke recepten. In Pomodori vertelt Angelo Dorny hoe zijn passie voor tomaten uitgroeide tot een kookpassie. Als 12-jarige jongen verzamelde hij honderden tomatenvariëteiten, die hij verkreeg dankzij ruilvriendschappen over de hele wereld. Waar komt deze fascinerende vrucht vandaan en hoe verwierf ze een vaste plaats in onze eetcultuur? Hoe begin je aan het telen van tomaten? Van het zaaien in het voorjaar, via het uitplanten in volle grond of kas, tot de oogst in het najaar: Angelo neemt je vol enthousiasme bij de hand. Wanneer je eenmaal een zelfgekweekte tomaat hebt geproefd, wil je niet anders meer. 30 heerlijke gerechten, van een klassieke tomatensoep met balletjes tot tomatentaart en zelfgemaakte ketchup. Met prachtige foodfotografie van Roos Mestdagh.

Wat moet je doen?
Wil jij het boek winnen? Motiveer dan hieronder waarom het jouw richting uit moet komen. Ben je helemaal gek op tomaten, of vind je het moestuins mooiste vrucht? Laat het me weten en wie weet krijg jij het gesigneerde exemplaar toegestuurd! 🙂

pomodori angelo dorny

43 reacties op “Doe mee & win!

 1. MICHELE SOENS zegt:

  Ik zou heel graag dit boek winnen voor mijn man , Sinds een jaar hebben we ook een serre en heeft mijn man tomaten gekweekt , hebben een ziekte op de tomaten gehad . De meeste hebben we kunnen redden . het zou tof zijn tips te vinden in dit boek en bij te leren . zal enkele foto’s plaatsen op facebook 😉

 2. Ann-Sophie zegt:

  Volgend jaar zou ik graag zelf eens starten met het zaaien en opkweken van mijn eigen plantjes. We hebben 3 succesvolle moestuinjaren achter de rug met telkens een mooie oogst van gekochte of meestal gekregen tomatenplanten. Al 1 keer zelf een zaaipoging gewaagd binnenshuis maar dat bleken jammer genoeg toch niet de mooiste en stevigste planten, ze waren nl. een beetje hoog opgeschoten. Misschien een typische beginnersfout? In elk geval kunnen we nog heel wat leren, misschien wel uit dit boek 🙂

 3. Lynn zegt:

  Dit lijkt me heel leuk! Ik ben sinds 2jaar wat meer zelf mijn groentjes aan het kweken vanuit de mindset om wat meer zerowaste te gaan maar ook om meer “voeling” met mijn eten te krijgen, als je het zo kan zeggen. En ook gewoon omdat het tof is natuurlijk! 🙂 Ik heb van de jaar 2verschillende soorten tomaten opgekweekt. En ik vond het bijzonder leuk. Tomatenplantjes ruiken ook zo lekker vind ik. Maar er zijn zoveel soorten ik weet er lang nog niet genoeg van. Ik ben er zeker van dat dit boek er me verder weggewijs in zou maken. Zowel op vlak van soorten als vlak van recepten. Ik probeer wel graag eens iets nieuw. Fijn dat je dit organiseert! Ik waag me graag een kansje ???

 4. Pieterjan corthouts zegt:

  Ik kweek al enkele jaren tomaten in mijn mini serre maar dit blijft beperkt tot traditionele soorten. Graag wil ik wat meer info via dit boek over de verschillende soorten. Bovendien ben ik fan van de tuin op tafel, vaste lectuur op avonden of tijdens reizen voor het werk-wat dan ook voor verbaasde blikken zorgt bij collegas en zo het gesprek weer opent over groenten etc :). \nWaarom net aan mij? Ik lees het boek als lectuur en niet als bladerboek. En zal er waarschijnlijk ook meermaals naar teruggrijpen na een eerste volle leesbeurt.

 5. Elly Meerburg zegt:

  Zoals ik al in een reactie op Facebook vermeldde, heb ik al weer zaadjes van diverse tomatenrassen in huis. Ik vind het zo leuk om te zien hoe ze groeien en kan haast niet wachten op hun mooie kleuren en smaken. Ik zou graag je boek willen winnen om zo allerlei interessante weetjes te lezen over tomaten, maar ook allerlei adviezen en recepten te lezen. Bovendien kun je alles in je video’s zo enthousiast vertellen. Het kan niet anders zijn in je boek. Ik ben er erg benieuwd naar.

 6. Elisabeth Gorlitz zegt:

  Ik zelf heb je boek al, het is zo fantastisch dat ik het mijn dochter zou willen geven, kan ze net als ik jouw tips om tomaten te telen en je heerlijke recepten uit proberen.

 7. Maud Boelaars zegt:

  Ik zou heel graag het boek willen winnen omdat ik zo jaloers ben op jouw prachtige oogst. Ik en tomaten is (nog) geen goede combi en kan alle tips goed gebruiken.

 8. sonja zegt:

  Ik kweek heel veel pepers en afgelopen jaren een stuk of 12 soorten tomaten in mijn stadstuin. Ik wil eens wat andere soorten proberen en daarom wil ik geïnspireerd worden door jouw boek. Ik zelf hoop ook anderen de inspireren met mijn blog. Dus als ik het boek win kan ik nog meer mensen inspireren voor tomaten!

 9. Bogaerts Lydia zegt:

  We hebben sinds vijf jaar een Italiaanse kookclub Il Cuoco Belga Aangezien in de Italiaanse keuken heel veel tomaten gebruikt worden kwamen we op het idee om in het voorjaar onze eigen tomaten te kweken. We kunnen alle tips gebruiken zodat we zelfs onze eigen pomodoro zouden kunnen maken. Hoe cool zou dat zijn!!!!! Dus wagen we onze kans om uw boek in ons bezit te krijgen met al de tips die we zeker gaan kunnen gebruiken.

 10. Carine Bex zegt:

  Ho ho ho kerstman ??Angelo,\n\nWat een leuke feest-actie! \nAls moestuinfan ben ik altijd en overal op zoek naar leuke en bijzondere groenten. En zeker tomaten. Er gaat niets boven een tomaat uit eigen tuin. Sinds dit jaar ben ik de gelukkige bezitter van een serre. Dus nu kan ik helemaal los! Daarnaast hou ik ook ontzettend van lekker koken (én eten?). Jouw boek met prachtige foto’s gaat me vast nog meer inspireren, en doet me al dromen over het volgende tomatenseizoen???\n\nGroetjes

 11. Gerda zegt:

  Ik heb sinds 7 jaar een moestuin en ik geniet er enorm van…Het zelf kweken van de groenten en fruit is dan ook echt mijn passie geworden, sinds vorig jaar heb ik ook tomaten erbij…het eerste jaar wilde het niet lukken want ze stonden gewoon tussen de andere groenten en fruit in en kreeg ik helaas de aardappelziekte in de tomatenplant..\nSinds begin dit jaar heb ik een serre (soort van voliere) op mijn moestuin en stonden mijn tomaten planten droog!! daar heb ik dus letterlijk de vruchten wel van geplukt en de smaak zeker te pakken gekregen van het tomaten kweken!!! \nHet lijkt me leuk om aan de hand van dit boek, mijn tomatenkweek wat uitgebreider te maken!! met verschillende soorten en smaken!

 12. Van herck helga zegt:

  Ik heb vorig jaar mijn eerste echte serre gekregen. dus veel tomaten kunnen zetten. En heb nooit geweten dat tomaten zo lekker konden zijn. Omdat ik ze vroeger niet graag at. Maar nu we ze zelf kweken . Eet ik ze graag. Als ik het boek zou winnen kan ik je recepten proberen

 13. Judith Prins zegt:

  Ik ben heel benieuwd naar dit boek. Al een jaar of 10 kweek ik in ons kasje tomaten… heerlijk en erg leuk. Sinds een paar jaar verschillende vormen en kleuren. Maakt het nog leuker. En dan ben ik ook nog eens gek op het kokkerellen en eten van de tomaat. Ik kan wel zeggen dat ik dagelijks tomaten eet.

 14. Veerle Claeys zegt:

  Gewoon omdat tomaten superlekker zijn, maar we kennen er nog te weinig van… Er valt nog zoveel over te ontdekken. Jouw boek is alvast een goeie start!

 15. Jacqueline zegt:

  Omdat ik elk jaar steeds meer verschillende tomaten zaai/plant/oogst in onze eigen moestuin en dit me een heeeel leuk boek lijkt om ze in te verwerken

 16. Mirjam van der Veen zegt:

  Dit boek zou een geweldige toevoeging zijn aan mijn groeiende verzameling moestuin boeken ?\nWant daar mag uiteraard een mooi boek over tomaten niet aan ontbreken!

 17. Monique Hoorelebeke zegt:

  Dag Angelo, toen mijn zoon vorige juli in Indonesië was, had ik hem en m’n schoondochtertje beloofd om voor hun moestuin te zorgen. Ik zag al die mooie bloempjes aan de tomatenplantjes bloeien en daarna die mooie groene bolletjes uitgroeien tot blinkende, rode tomaatjes. Niettegenstaande het feit dat zoon me had getoond en gevraagd om te ‘luizen’, liet ik ze maar groeien, vermits ik er geen durfde uit te knijpen. De plantjes brachten wel enige tomaten voor, maar helemaal niet de oogst die voorzien was om ons deze winter volop te bevoorraden voor de verse soep voor de kinderen… Ik had jou eens een mailtje moeten sturen, want jij zou me wel over die onzekerheid gezet hebben… Wellicht vind ik in jouw boek de handleiding om vanaf volgende zomer meer tomaten te mogen oogsten. Fijn dat je ons laat deelnemen aan je wedstrijd en je liefde voor Pomodori met ons te delen. Groetjes van aan ‘t woelige zèètje… 🙂

 18. VAN HERREWEGHE AGNES zegt:

  Een tomaatje hier of een tomaatje daar\nmaar ik speelde het nog nooit klaar,\nom een lekker sappig tomaatje te kweken\n”Pomodori” had ik niet in het bezit, zo is gebleken 🙁 \nMaar ik eet zo graag een lekker tomaatje sappig en rond\nrood, groen, geel ….er zijn er zovele en allemaal heel gezond !\nDus met de tips van Angelo Dorny moet het mij nu toch wel lukken\nom mijn eigen tomaatjes in de zomer te kunnen plukken 😉 \nEn nadien maak ik met heel veel passie tomatengerechtjes klaar\nben ik nu echt aan het dromen? Of is het werkelijk waar ?\nDat ik dit mooie boek “Pomodori” mag winnen\nzo ja, dan kan ik niet wachten om eraan te beginnen

 19. Vera zegt:

  Sinds een paar jaar hebben mijn vriend en ik een moestuin. Zonder kas hadden we nooit succes met onze tomatenplanten. Dit jaar heeft mijn vriend zelf een super mooie kas gebouwd, waar we veel tomaten hebben kunnen laten groeien. (Nu liggen er nog steeds een aantal na te rijpen). Om nog meer te leren over tomaten en om volgend jaar meer bijzondere soorten te kweken, zouden wij heel graag het boek willen.

 20. Monica Daniëlse zegt:

  Hallo Angelo, heel graag doe ik mee aan deze actie! Sinds mei de gelukkig huurder (eigenaar) van een moestuin met kas (droom is uitgekomen)(overgestapt van balkon naar 200 vierkante meter) waarin door de late start dit jaar nog niet veel tomaten gekweekt zijn, geinspireerd door jou blogs wil ik volgend jaar heel graag verschillense soorten tomaten kweken waarbij dit boek zeker van pas komt voor de tips en inspiratie !

 21. Aasta zegt:

  Dit jaar mijn eerste eige moestuintje. Vroeger veel van mijn opa geleerd.\nMaar nu dus echt zelf mooie groenten kweken. Heb ook een kas op mijn tuintje staan waar natuurlijk de heerlijke tomaat niet mag gaan ontbreken. Het boek zal mij heel goed van pas kunnen komen, bij de kweek en het eten van deze pracht plant.

 22. Defever Fabienne zegt:

  Die wil ik dolgraag winnen, ik eet bijna dagelijks tomaten. Jaar in jaar uit. En zeg nu zelf eigen kweek heeft de lekkerste smaak. Maar ik heb nog veel te leren want had dees jaar een soort met prachtige bloemen maar heb er geen tomaat aan gezien. En ik hoop in uw boek te vinden wat ik verkeerd gedaan hebt. Al moet ik toegeven dat de naam al veel zegt… Snowball, ik had misschien wat langer moeten wachten…

 23. Shanah zegt:

  Ooohhhh. Wat zou ik dit boek zo graag winnen ! Niet alleen koken is iets wat ik zeer leuk vind, maar ook genieten in de moestuin. \nVorig jaar heb ik mijn eerste eigen moestuin in volle geond gestart en mijn eerste tomaatjes proberen te kweken.\nHet boek zou dus zeker van pas komen om alles van de tomaat te leren van zaaien tot verwerken in heerlijke recepten!\n\nDuimen maar !!

 24. Monique Bergsma zegt:

  Goedenavond Angelo, uw boek Pomodori zou heel verrijkend zijn om te winnen. Mijn zoontje Boaz (5 jaar) en ik hebben sinds september dit jaar een volkstuin . We kijken uit naar ieder moment om in onze tuin te mogen werken. Spitten, binnenkort voorzaaien en verzorgen. We zijn ook dol op door de zon gekuste tomaten en we willen graag van u leren hoe we de tomaten zo smaakvol kunnen krijgen. De foto van uw boek Pomodori overtreft onze gedachten over tomaten. We hebben niet eerder zulke prachtige regenboogtomaten gezien aldus Boaz. Wij zijn watertandend heel nieuwsgierig..\nGroetjes,Boaz en Monique

 25. decock zegt:

  Ik zou heel graag het boek willen hebben,omdat ik zot ben van tomaten.ik wil meer soorten gaan kweken en mijn man helpt me daar heel erg goed bij.ik heb het negin gemist dit jaar,had net een ongeluk gehad en om mijn man te verrassen als dank voor zijn hulp wil ik heel erg graag het boek krijgen.

 26. Vanacker zegt:

  Mijn man is een fervente moestuinier, maar kan nog altijd iets bijleren. Niet alles lukt altijd even goed. Vooral met tomaten heeft hij een zeer wisselvallige oogst. Daarom zou ik graag dit boek aan onze collectie toevoegen.

 27. Rogier Koel zegt:

  Ik zou graag het boek winnen omdat ik dol ben op tomaten. Op vakantie in Frankrijk struin ik de markten af en koop van alle soorten tomaten die ik daar zie minimaal 1 exemplaar om te proeven, en de zaadjes mee te nemen naar huis. Alleen lukt het niet altijd even goed om die zaadjes ook op te kweken en dezelfde heerlijke tomaten te oogsten. Het zou mooi zijn als ik een boek heb over tomaten zodat ik er iets meer vanaf weet, en misschien iets meer succes heb met het verbouwen. En wie weet anderen enthousiast maken voor deze heerlijke gekleurde vruchten.

 28. Esther Wijnants zegt:

  Lijkt me super om te winnen en te leren wat je nog meer met tomaten kunt doen. ?Dit jaar had ik 16 soorten staan in de kas! Heerlijk maar viel op een gegeven moment niet meer tegen op te eten. ??\nDus het boek zou mooi zijn om te leren/zien wat je er nog meer mee kunt doen behalve in saledes of op brood of als soep.

 29. Julie zegt:

  Hallo,\n\nSinds de geboorte van mijn zoontje ben ik beginnen beseffen hoe belangrijk het is om goed en gezond te eten. Hij is ondertussen 2 jaar en hebben sinds 2 jaar een moestuin. Volgend jaar zouden we een serre kopen en voor het eerst tomaten kweken. Het doet zo’n deugd om mijn zoontje re zien snoepen van de besjes in de tuin en hem met zoveel goesting groentjes uit den hof te zien eten. Het zou dan ook leuk zijn om je boel in huis te hebben voor de recepten ?\n\nGroetjes

 30. Johananna zegt:

  wij zijn gek op tomaten ,maar verder dan tomaten salade , saus of zo uit de hand kom ik helaas niet, kweek ze in de zomer zelf allerlei soorten, en gebruik al die soorten ook voor dezelfde doeleinden, vraag me af of dat beter kan, dus ik zou dat boek graag voor mezelf winnen\n\ngr Johanna

 31. Katti Deleener zegt:

  Wel, het is voornamelijk dankzij jouw enthousiasme over tomaten, hun kweek en verwerking, dat ik de microbe te pakken kreeg ! Vorig jaar was niet echt een topjaar maar komend tuinseizoen ben ik van plan meerdere soorten te zaaien en ik kijk dan ook uit naar jouw tips & trics zowel in De Tuin op Tafel (waarop ik al enkele jaren geabonneerd ben) als op FB en in je nieuwsbrieven. Wist je trouwens beste Angelo, dat m’n planten in de serre (die door omstandigheden nog niet opgeruimd werden) nog steeds vruchten voortbrengen ook al kregen ze al wéken geen water meer ! En dat die vruchten, groen geplukt, op de vensterbank van de keuken rustig afrijpen en met veel smaak verorberd worden ? Dus, ja, leve de tomaat ! 😉

 32. Marike Fraterman zegt:

  Samen met mijn dochter koken en kokkerellen met de groenten uit de tuin en met de tomaten uit het kasje. zo veel verschillende soorten en smaken en toepassingen!! Met tomaat kan je alle kanten op: rauw, gekookt, door stoofschotel (bij suddervlees voor een fijn zoet-zurig smaakje) en in sausen en chutney’s! (zelfs tomaten-ijs is mogelijk!) Tomaat kan elke dag! De meest veelzijdige vrucht (geen groente!) die je je kan denken! Om nog meer te kunnen experimenteren en voor het leesplezier zouden wij graag samen dit boek willen winnen!!

 33. Reusen leen zegt:

  Biologisch en ecologisch tuinieren en koken is mijn passie, ik sta ermee op en ga ermee slapen. Maar omdat ik geen serre heb was dit jaar een heel “rottig” jaar voor mijn tomaten, vorig jaar daarentegen was een superjaar. Ik droom dan ook van een serre met een weelderige tomatengroei van verschillende kleuren en vormen. Niets is mooier en lekkerder dan verschillende kleuren en smaken tomaten op je bord, een prachtige vrucht!

 34. Ineke Kaiser zegt:

  Dit boek winnen zou fantastisch zijn,wij hebben sinds een paar weken een woning met een leuke tuin,die tuin wil ik als moestuin gaan gebruiken,ook is er een overkapping waar ik dan mijn tomatenplanten onder kan zetten,hebben ze toch de zon en warmte maar niet de regen.Wil veel verschillende soorten tomaten “kweken” want ik ben gek op tomaten,rauw,gebakken,in de tajine,voor de soep en natuurlijk gedroogd ook heeeeerlijk.

 35. Colinda zegt:

  Ooit zat ik in een proefpannel bij het proefstation voor tuinbouw onder glas. Daar heb ik ontdekt hoe lekker tomaten kunnen smaken. En dat de smaak niet alleen afhankelijk is van het ras, maar ook van de omstandigheden waaronder ze groeien. \nIk zou graag leren hoe ik zelf de allerlekkerste tomaten kan kweken. En in welke recepten ze het beste tot hun recht komen. Wellicht kan dit boek me op weg helpen.

 36. Marloes zegt:

  Ik heb het boek Pomodori al en vind het héél tof (net als het boek Hofhelden van de moestuin trouwens). Zou het boek graag willen winnem voor een vriendin en haar man. Zij zijn zulke bevlogen moestuinders, kweken de meest bijzondere tomaten e.a\ngroenten, delen enthousiast hun kennis én zijn zo lief om hun oogst met iedereen te delen. Schatten zijn het, die dit boek meer dan verdienen!

 37. Diederik zegt:

  Ik zou graag winnen omdat ik ook de liefde van tomaten wil ontdekken en hoe ik er meer lekkers kan uitkrijgen door betere en origineler uit de hoek te komen dan hoe ik mijn tomaten nu klaarmaak. Met dit boek ben ik er van overtuigd dat mij dit zeker zal lukken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *