Eetbare najaarspotten

Featured Video Play Icon

We duiken de herfst in, maar dat betekent niet dat je terras of tuin er kleurloos bij moet liggen. Ik laat je in deze video zien hoe je nu nog ‘eetbare’ potten kunt samenstellen. Ze zien er leuk uit en zorgen voor kleur, op een moment dat alles eerder grijs en koud wordt.

Je favoriete pot samenstellen

  1. Neem een pot met een inhoud van minimaal 3,5 L. Steen of plastic maakt niet uit, als er maar onderin een gat zit (dat draineert al het water).
  2. Vul de pot met traditionele potgrond, tot 2 centimeter onder de potrand – een zogenaamde gietrand.
  3. Selecteer je favoriete najaarsgroenten/bloemen en schik ze in de pot. Snijbiet, tijm, rozemarijn, najaarsviolen, veldsla, spinazie, snij-en pluksla enz,…
  4. Zorg ervoor dat de grootste planten in het midden komen te staan en de kleinste aan de rand worden geplant.
  5. Geef regelmatig water en zet op een zonnige plek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *