Feestelijk en pittig waterkerssoepje

Featured Video Play Icon

De laatste tijd probeer ik wat vaker te koken met waterkers. Ik ben altijd een fan geweest van zijn pittige smaak en frisse kleur. Rauw, in salades of als saus en in de soep: ik vind het allemaal prima. Al heb ik een lichte voorkeur voor dit recept. Een hartig en zeer feestelijk soepje, met waterkers in de hoofdrol uiteraard. Eet smakelijk!

Ingrediƫnten / voor 4 personen

  • 3 bussels waterkers
  • 2 aardappelen
  • 1 preistengel
  • 3 uien
  • 3 l kippen-of groentebouillon (of water met bouillonblokjes)
  • 1 el bicarbonaat
  • peper en zout
  • olijfolie

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukjes. Doe in een grote kookpan.
  2. Snijd de uien en prei in stukjes, voeg toe aan de pan en laat kort stoven in weinig olijfolie.
  3. Vul de pan met water en voeg 2 bouillonblokjes naar keuze toe.
  4. Kruid met peper en zout en laat op een rustig vuurtje koken.
  5. Laat ondertussen, in een kleine kookpan, water koken. Voeg 1 el bicarbonaat toe.
  6. Was de waterkers en voeg toe aan het water. Laat gemiddeld 2 minuten koken. Zet even opzij.
  7. Als alle groenten gaar zijn voeg je de waterkers toe.
  8. Mix alles onder elkaar en kruid een laatste keer met peper en zout.
  9. Werk af met een scheutje olijfolie of wat room.

Dit moet je weten

  • Bicarbonaat zorgt ervoor dat de waterkers groen blijft na het koken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten