De laatste tijd probeer ik wat vaker te koken met waterkers. Ik ben altijd een fan geweest van zijn pittige smaak en frisse kleur. Rauw, in salades of als saus en in de soep: ik vind het allemaal prima. Al heb ik een lichte voorkeur voor dit recept. Een hartig en zeer feestelijk soepje, met waterkers in de hoofdrol uiteraard. Eet smakelijk!
Ingrediënten / voor 4 personen
- 3 bussels waterkers
- 2 aardappelen
- 1 preistengel
- 3 uien
- 3 l kippen-of groentebouillon (of water met bouillonblokjes)
- 1 el bicarbonaat
- peper en zout
- olijfolie
Bereiding
- Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukjes. Doe in een grote kookpan.
- Snijd de uien en prei in stukjes, voeg toe aan de pan en laat kort stoven in weinig olijfolie.
- Vul de pan met water en voeg 2 bouillonblokjes naar keuze toe.
- Kruid met peper en zout en laat op een rustig vuurtje koken.
- Laat ondertussen, in een kleine kookpan, water koken. Voeg 1 el bicarbonaat toe.
- Was de waterkers en voeg toe aan het water. Laat gemiddeld 2 minuten koken. Zet even opzij.
- Als alle groenten gaar zijn voeg je de waterkers toe.
- Mix alles onder elkaar en kruid een laatste keer met peper en zout.
- Werk af met een scheutje olijfolie of wat room.
Dit moet je weten
- Bicarbonaat zorgt ervoor dat de waterkers groen blijft na het koken.