Feesthapjes: broccoli met kaas uit de oven

Featured Video Play Icon

Nog hooguit 3 tot 4 weken en we vieren alweer feest. Gezellig samenzijn, eten, drinken én weer eten. Zo gaat dat. Naar aanleiding van Kerst en Nieuwjaar geef ik je graag wat extra inspiratie voor het feestdis. Nooit moeilijk, en altijd lekker. That’s a promise. Ik geef de aftrap met broccolikoekjes die eigenlijk niet echt koekjes zijn maar bon. Je serveert ze warm of lauw en het liefst bij het aperitief. Smakelijk!

Ingrediënten / voor 4 tot 6 personen

  • 1 broccoli
  • geraspte parmezaankaas (100 g)
  • broodkruim (100 g)
  • peper en zout

Bereiding

  1. Snijd de broccoli in roosjes, was ze goed en doe in een grote pan met water.
  2. Laat koken tot de broccoli halfgaar is. Als hij te gaar is worden de hapjes te zacht.
  3. Snijd de roosjes in 1 tot 2 centimeter dikke plakjes en leg in een ovenschaal met bakpapier.
  4. Kruid met peper en zout.
  5. Meng geraspte parmezaankaas en broodkruim en verdeel over de broccoli.
  6. Zet de schaal in een voorverwarmde oven op 180 °C, gedurende 10 tot 15 minuten (afhankelijk van je oven).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten