Nog hooguit 3 tot 4 weken en we vieren alweer feest. Gezellig samenzijn, eten, drinken én weer eten. Zo gaat dat. Naar aanleiding van Kerst en Nieuwjaar geef ik je graag wat extra inspiratie voor het feestdis. Nooit moeilijk, en altijd lekker. That’s a promise. Ik geef de aftrap met broccolikoekjes die eigenlijk niet echt koekjes zijn maar bon. Je serveert ze warm of lauw en het liefst bij het aperitief. Smakelijk!
Ingrediënten / voor 4 tot 6 personen
- 1 broccoli
- geraspte parmezaankaas (100 g)
- broodkruim (100 g)
- peper en zout
Bereiding
- Snijd de broccoli in roosjes, was ze goed en doe in een grote pan met water.
- Laat koken tot de broccoli halfgaar is. Als hij te gaar is worden de hapjes te zacht.
- Snijd de roosjes in 1 tot 2 centimeter dikke plakjes en leg in een ovenschaal met bakpapier.
- Kruid met peper en zout.
- Meng geraspte parmezaankaas en broodkruim en verdeel over de broccoli.
- Zet de schaal in een voorverwarmde oven op 180 °C, gedurende 10 tot 15 minuten (afhankelijk van je oven).