Geef toe, wie houdt er nu niet van een lekkere gehaktbal – zo af en toe? In combinatie met frietjes uit de oven, van zoete aardappel enwortelen is het nu al feest. En het weekend moet nog beginnen. Eet smakelijk, en smullen maar!
Ingrediënten / 4 personen
- 500 g gemengd gehakt
- een half bosje bieslook
- 3 takjes dragon
- peper, zout
- 8 wortelen
- 3 zoete aardappelen
- olijfolie
- geroosterd paprikapoeder
Bereiding/ voor de frietjes
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Was de wortelen en zoete aardappelen goed, we schillen ze niet.
- Snijd ze in hapklare frietjes en doe in een kom.
- Besprenkel met wat olijfolie.
- Kruid met peper, zout en geroosterd paprikapoeder.
- Doe in een ovenschaal en zet in de oven, gemiddeld 30 minuten.
Bereiding / voor de gehaktballen
- Doe het gehakt in een kom en kruid met peper en zout.
- Snipper een half bosje bieslook fijn, samen met 3 takjes dragon.
- Voeg toe aan de kom en meng goed onder elkaar.
- Rol middelgrote ballen en zet opzij. Niet te groot, dan moeten ze langer garen.
- Laat in een pan wat boter en olijfolie warm worden.
- Bak de ballen aan beide kanten bruin.
PS: O ja, het sausje? Dat is een zelfgemaakte mayonaise met bieslook. L.E.K.K.E.R!