Gezonde frietjes? Ze bestaan echt! Uit de oven en gemaakt van groenten weliswaar. En toch. Toch zijn ze lekker.Een guilty pleasure die eigenlijk niet zo guilty is. Want ik ben een rasechte Belg die van klassieke frieten houdt, en dat is nu eenmaal niet weggelegd voor elke dag (i wish). Daarom deze gezonde variant. Je maakt ze van zoete aardappel (die geen aardappel is), wortelen, pastinaak en zelfs rode bieten. In de oven krijgen ze een krokant korstje, instant frietplezier als je het mij vraagt.
Ingrediënten / voor 4 personen
- 3 zoete aardappelen
- 6 wortelen
- olijfolie
- peper en zout
- gerookt paprikapoeder
Bereiding
- Was de groenten goed, je schilt ze namelijk niet.
- Snijd ze in dikke frieten.
- Doe in een kom en overgiet met olijfolie.
- Kruid met peper, zout en gerookt paprikapoeder.
- Leg de frieten naast elkaar in een ovenschaal.
- Zet gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C.
Tip
- Voor wie het lust; je kunt ook knoflookpoeder aan de kruiding toevoegen.
- Elke oven is anders, houd de frieten in de gaten.
- Haal de frieten uit de oven als ze een licht korstje krijgen, dan zijn ze het lekkerst.
Hoi Angelo, wat een leuk receptje 🙂
we testten het meteen uit, mag ik je toch even vragen: zijn de zoete-aardappelfrietjes bij jou krokant? (hier na 30′ -of zelfs iets langer in de oven – zijn ze nog steeds ‘slapjes’ van bite ,wel lekker hoor) maar goed, heb je hier soms tips voor?
heel leuk je te volgen, ik maak m’n huisgenoot ook fan van je 🙂 groetjes, Kathy