Een groener thuis: mijn nieuwe online serie!

Ik ben super enthousiast over mijn nieuwe YouTube-serie die er binnenkort zit aan te komen. Na Grow, Cook, Eat, dat vorig jaar net geen 2.000.000 (ja, twee miljoen!) views haalde, geef ik vanaf 15 februari de aftrap van een nieuw seizoen: een groener thuis. In een groener thuis ga ik aan de slag in mijn nieuwe tuin en wil ik graag mijn andere passies met je delen. Want naast de moestuin ben ik ook dol op kamerplanten, sierplanten, heesters en bomen. Name it, en ik heb er wel een of andere fascinatie voor. Ons nieuwe huis wordt trouwens stilaan een thuis en dat versterkt alleen maar het gevoel om elke plek eigen te maken. Of dat nu een tuin is om komende zomer van te genieten, een moestuin om dagelijks uit te eten of een kamerplant die je huis op slag mooier maakt: als het je maar blij maakt en je er enthousiast van wordt.

Verandering van spijs doet eten
De moestuin is mijn leven. Het is en zal altijd de plek blijven waar ik het meest tot rust kom. Maar af en toe moet een mens ook eens durven loskomen van wat hij of zij gewoon is te doen. En dat doe ik nu, eindelijk. Het heeft me letterlijk bloed, zweet en tranen gekost om ja te zeggen aan dit nieuwe avontuur. Ik zat voortdurend in twijfel met mezelf en had geen idee of deze ommezwaai wel een goede stap was. Nou ja, een hele grote ommezwaai is het niet natuurlijk, maar toch. Ik zou voor het eerst in jaren de moestuin uitkomen. Letterlijk dan. Niet dat al de rest onbekend terrein is voor mij, maar ik denk dat inmiddels iedereen wel weet dat de moestuin en ik dikke vriendjes zijn. Perceptie, en dat soort dingen. Je weet wel. Ik werd onlangs zelfs aangesproken door een lieve dame in de supermarkt (die lekker onbeschaamd in mijn winkelmandje aan het gluren was). “Ben jij die tomatenman?”, vroeg ze zonder veel aarzelen. Tja, wat moet een mens die er zelfs een boek over heeft geschreven daarop antwoorden? Het is niet dat ik niet zo herkend wil worden. In tegendeel, ik vind het zo ontzettend leuk. Maar ik heb ook andere passies, die net als de moestuin mij maken tot wie ik ben. En dus vond ik het tijd om mijn creatieve ik wat meer ruimte te geven. Moet je ook eens doen, dat voelt zo goed! Zeg ik daarmee de moestuin vaarwel? No way Jose! Het blijft een zeer belangrijk onderdeel van mijn passie en mijn job en ik blijf dat heel graag met jullie delen. Er komen simpelweg een aantal dingen bij. Iemand zei ooit (sorry, nu klink ik echt als een wacko goeroe met veel te lang haar): “Zolang het maar vanuit je hart komt, dan komt alles goed”. Het kon ook anders verwoord zijn, maar bottom line: ik vind het leuk, en dat is het belangrijkste.

Een groener/groenere thuis
Toen we een titel voor het nieuwe seizoen aan het bedenken waren, was al snel duidelijk dat het ‘een groenere thuis’ zou gaan worden. Ik had er meteen een klik mee en het voelde ook lekker vertrouwd. Wat we niet wisten is dat we daarmee ook een grammaticale oorlog aan het ontketenen waren. Nadat we ‘een groenere thuis’ voorstelden, kwam een stortregen aan reacties. Dat hadden we dus niet zien aankomen. Een groenere thuis was fout, aldus heel veel Nederlandse volgers. Bedankt daarvoor overigens, het maakt een mens alert :). Het moest een groener thuis zijn. De interne conflicten die ik dan met mezelf voer zijn zo erg dat we meteen de taaltelefoon (yes, dat bestaat nog) én een taaladviseur bij de openbare omroep – die ik thank God ken – hebben geraadpleegd. Daaruit bleek weer maar eens dat hoewel we min of meer dezelfde taal spreken, er toch weer hele kleine verschillen zijn. Kort samengevat: In Nederland wordt ‘thuis’ onzijdig gebruikt, maar in Vlaanderen is ‘de thuis’ veel gebruikelijker. Volgens de Grote Van Dale is zowel ‘het thuis’ als ‘de thuis’ correct en wordt dus aangenomen dat ook een groenere thuis gewoon kan. Hoe dan ook: een Dafalgan en een heuse spoedvergadering later besloten we toch te kiezen voor een groener thuis. Oh, i love my job!

Wat mag je verwachten?
Donderdag is het dan eindelijk zover: dan krijg je de eerste aflevering van een groener thuis te zien. Je krijgt eerst een korte rondleiding in ons nieuwe huis, want dat hadden jullie nog tegoed. Daarna trek ik richting de tuin en vertel ik je welke plannen ik heb. Er zijn 3 rubrieken die elke keer terugkeren: bloemen & planten, de moestuin en kamerplanten. In elke aflevering staat dus een thema centraal, lekker overzichtelijk en makkelijk te volgen. 2 keer per week, op maandag en donderdag krijg je een nieuwe aflevering te zien. Nieuwsgierig geworden? Abonneer je nu al gratis via tv.angelodorny.be en laat mij hieronder weten wat jij ervan vindt. En heb je suggesties voor leuke onderwerpen, laat het vooral niet om ze met me te delen!

Dit bericht is gepost in TV. Bookmark de link.

2 reacties op “Een groener thuis: mijn nieuwe online serie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *