Het is gebeurd: ons huis is af

Ik zou dit blogbericht kunnen beginnen met mijn voornemens voor het nieuwe jaar maar daar doe ik niet aan mee. Simpelweg omdat ik er nooit 1 heb kunnen van waarmaken en ik er geen boodschap aan heb. Ik eet nog altijd graag een stevig pak frieten, zo nu en dan, en ik krijg nog steeds geen smoothie van spinazie en spirulina naar binnen zonder te kokhalzen. No offense als jij dat wel kan, maar ik krijg het niet door mijn strot. Hoe dan ook, ik wil je natuurlijk wel heel graag mijn allerbeste wensen voor het komende jaar overmaken. Maak er iets onwijs mooi van en geniet met al wie je lief hebt. Blijf bovenal gezond en neem tijd voor jezelf, dat ga ik ook wat vaker doen. Oeps, heb ik hier nu net een voornemen genomen? Ik zou niet durven.

Ik wil jullie bij het begin van het nieuwe jaar een update geven over ons nieuwe huis. We kochten vorige zomer en konden midden oktober de verbouwingen aanvangen. In een vorige post, van een tijdje geleden, kon je nog lezen hoe het er toen aan toe ging. Helaas ben ik er niet in geslaagd om jullie hier op de hoogte te houden. Ik had me voorgenomen om af en toe te schrijven wat er aan het gebeuren was, maar dat is dus duidelijk niet gelukt. Ik zei het je toch dat voornemens nergens goed voor zijn. Ik had het romantische idee om de hele verbouwing vast te leggen en van me af te schrijven. Nou, is dat flink fout gelopen. We hadden amper tijd om te eten en er waren zelfs dagen dat we niet eens aan douchen dachten. Jakkes, ik weet het.

Maar het is gelukt, lieve mensen. Ons nieuwe huis is af. En we leven nog. En we zijn nog steeds getrouwd, mijn man en ik. We hebben ons inmiddels ook gewassen, just so you know. Toen we het huis pas hadden gekocht zeiden we weleens grappend dat we er oud-en nieuw wilden vieren. Veel mensen verklaarden ons stapelzot, anderen lachten een keer goed. Maar uiteindelijk werd dat ons doel, onze deadline. De hele benedenverdieping hebben we zowaar gestript, de oude vloer open gebroken, nieuwe leidingen gelegd, beton gegoten en ga zo maar door. Exact 9 weken hebben we erover gedaan om ons droomhuis te creëren, en we zijn er verdorie trots op. Met de hulp van vrienden en familie uiteraard, anders was het ons nooit gelukt. We zijn heel veel mensen dankbaar, maar het is mijn broer, Lorenzo, die hier de grote held is. Zonder hem was het ons niet gelukt om überhaupt aan de werkzaamheden te beginnen. Nooit gedacht dat we zo goed zouden kunnen samenwerken, zeker als je weet dat we totaal van elkaar verschillen en we vroeger water en vuur waren. Ach, zouden we dan toch volwassen aan het worden zijn?

Op zondag 31 december 2017, exact 2 dagen geleden, namen we onze intrek in het huis. We hebben dus op de valreep onze deadline gehaald en iedereen die aan die timing twijfelde flink te kijken gezet. Alleen dat al maakt onze harten warmer. Erg hé, ik weet het. Maar we zijn dolgelukkig met het resultaat. Het zal natuurlijk nog wel een tijd duren vooraleer de hele aankleding op punt staat en er her en der wat aan de muur hangt te pronken, maar het is ons gelukt en we voelen dat het eerst tijd is om te ‘landen’, thuiskomen zeg maar. De rest komt wel.

Geniet mee van deze kleine voor-en na van het salongedeelte. De keuken en de andere ruimtes laat ik jullie binnenkort zien.
Dank trouwens, voor alle fijne berichten en aanmoedigingen die we de afgelopen 2 maanden kregen. Het zorgde voor wat extra peper in de poep.
Merci.

20 reacties op “Het is gebeurd: ons huis is af

 1. Alie Boom zegt:

  Wat een metamorfose!
  En natuurlijk kan alles nog niet af zijn, daar gaat nog wel wat tijd over heen. Wij zeggen altijd: tel tot elf, de rest komt vanzelf!

 2. Elvira Reumer zegt:

  Prachtig geworden..ben heel benieuwd naar de rest. Samen heel veel plezier in jullie nieuwe huis .
  ( mocht je je broer niet meer nodig hebben?? Ik heb nog iemand nodig die van aanpakken houd??)

  • Angelo Dorny zegt:

   Dankje! We wilden de haard heel graag behouden, maar hij was erg verouderd en er waren ingrijpende aanpassingen nodig om een nieuw exemplaar te installeren. Het zou ons ontzettend veel geld hebben gekost. Uiteindelijk hebben we dat idee, met spijt in het hart, moeten laten gaan. Compromissen maken tijdens verbouwingen, we zijn het inmiddels gewoon :). Maar eerlijk gezegd hebben we hem nog geen minuut gemist. De inbouwkast met tv vinden we ook erg geslaagd, knus en gezellig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *