Keitoffe plannen, enzo

boeken Angelo Dorny

Het najaar en (oké, oké) het voorjaar zijn ten huize Dorny de drukste periodes. Dan vind je me het vaakst terug achter mijn computer.Mijn bureau wordt dan herschapen tot multifunctionele ontbijthoek, maar ook lunch break en vaak ook nog de plek waar ik mijn avondmaal eet. Enfin, net niet mijn bed dus. In augustus en september worden namelijk elk jaar keitoffe plannen gesmeed. Op vakantie ben ik een wandelend vat vol ideeën. “O, we moeten dat doen, en dat, en dat, en O O O, dat ook nog”. Het lief maakt wat mee.

Het zijn op dagen zoals deze – donker en nat – dat ik me op mijn best voel in mijn bureau. Dan moet ik me niet schuldig voelen als ik weer iets niet gedaan krijg in de tuin. Donker, dat wel, maar ach, daar zijn lampen voor. Toch? Met één van die keitoffe plannen ben ik volop bezig. Ik ben opnieuw in mijn pen gekropen, boek nummer 7 is op komst (*maakt een vreugdesprongetje). Wat het precies wordt kom je snel te weten, maar het is nu al leuk – en er is nog niet eens een boek. Eind januari in de boekhandel. En je weet wat ze zeggen; gans januari is het feest, dus een laat kerstcadeautje moet kunnen.

keitoffe plannen

Dat 7de boek verschijnt trouwens voor het eerst bij een andere uitgeverij. Davidsfonds uitgeverij is gefusioneerd met WPG, dus hoera: ik heb een nieuw spreekwoordelijk uitgeversdak boven het hoofd! Ik moest daarvoor helaas afscheid nemen van een aantal fijne mensen, niet altijd een leuke zaak dat begrijp je wel. We hebben samen 6 prachtige boeken gemaakt. Bloed, zweet (veel zweet), en tranen (ook veel). Het hoort er allemaal bij.

Marieke is een ster
O ja, ik wil ook nog iets kwijt over Marieke – de hond. Een echte YouTube ster is het. Ze is lekker zichzelf en durft al wel eens voor vuurwerk te zorgen tijdens opnames. Als ze geen knoflook opgraaft, dan drinkt ze wel ergens het water op waar ze dat niet moet doen, of zorgt ze ervoor dat mijn zaaisels door elkaar worden gehaald en ik het maar moet raden wat ik te zien krijg. Goed voor de parate kennis, dat wel. Neen, een echt dametje zal het nooit worden. Ooit komt ze thuis met een tattoo: i love pussy – ik ben er zeker van. En nogal een geluk dat ze niet zwanger kan worden, of het zou er dan mooi hebben uitgezien. Rebel eerste klas, dat is Marieke. Maar zeg nu zelf; op deze smoel kun je toch niet anders dan verliefd worden?

Franse bulldog

4 reacties op “Keitoffe plannen, enzo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *