Liefde voor keramiek: een beginner

Al van toen ik een tiener was ben ik in de ban van keramiek. Ik vind het zo ontzettend mooi dat ik sindsdien een grote verzameling potten, ovenschalen, borden en kommetjes heb aangelegd. Overal, echt overal waar ik kom – zelfs in het buitenland – probeer ik keramische kunstwerkjes mee te nemen. Een heuse pottenfetisj, zeg maar (you dirty mind!). Ik ben ooit bij een keramiste langs geweest en was stomverbaasd over wat ik zag. Ik zag de vrouw stralen en wist meteen dat ik het ook ooit zelf zou doen. Ooit is uiteindelijk 8 jaar geworden, maar – tromgeroffel – het is ervan gekomen. Sinds september volg ik les en leer ik de knepen van het vak. Niet makkelijk helaas, maar ik vind het zo leuk. Alles wat ze ervan zeggen klopt. Het is rustgevend en je bent echt alleen met de klei. Yoga, wie?

Mijn eerste baksels (of misbaksels, zo je wil) zijn ondertussen uit de oven gekomen. Ik vond dat werkelijk retespannend. Je mag dan wel weten hoe je creaties eruit zien op het moment dat ze in de oven gaan, het kleur dat je erop zet is altijd een beetje yolo. Maar ik ben tevreden. De kleur is helemaal geworden wat ik ervan verwacht had en ik app mezelf een ongeluk om dat met iedereen te delen. Inmiddels ben ik alweer bezig met een nieuwe serie en heb ik kleine en grote kommen gedraaid. Elke week gaat een beetje beter en ik sta ervan te kijken hoe snel alles evolueert. 8 weken geleden had ik nog nooit van een draaischijf gehoord, nu maak ik mijn eigen servies en plantenpotjes. Niet perfect en vooral zéér artisanaal, maar ik ben er blij mee. En trots, zeer trots.

2 reacties op “Liefde voor keramiek: een beginner

  1. Carolien zegt:

    Mooi mooi.!
    Welk glazuur is dit?
    Ik heb sinds kort ook de pottendraaiersmicrobe te pakken en ben heeel benieuwd naar recepten ed voor glazuur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *