Citroenverbena limonade

Featured Video Play Icon

Toegegeven: het weer is – op een paar uitzonderingen na – nog niet echt dorstig geweest. Gelukkig voorspellen de weermannen-en vrouwen het komende weekend iets meer zon en zomer. Geef je een feestje, of ben je gewoon op zoek naar een verfrissend drankje, dan kan ik alleen maar deze limonade aanraden – gemaakt van citroenverbena en agavesiroop.

Wat heb je nodig?

  • 200 ml water voor de siroop
  • 150 ml agavesiroop
  • een bosje citroenverbena (of munt)
  • 1 citroen
  • 750 ml / 1 l water
  • ijsblokjes

Bereiding
Voeg 200 ml water en de agavesiroop samen in een pan. Doe daar een paar takjes citroenverbena bij en laat kort koken. Zeef en giet in een kan of karaf. Leng aan met water en werk af citroen, die je in partjes snijdt. Zet koud en serveer met ijsblokjes en een takje citroenverbena (het oog wil ook wat, toch?).

Over citroenverbena

  • Citroenverbena wordt ook wel verveine genoemd. Je vindt de plant tegenwoordig vaker in de supermarkt, of bij een kweker en tuincentrum in de buurt. Vind je de plant niet? Geen paniek, gebruik munt: ook dat is lekker verfrissend.
  • Het kruid is semi-winterhard en moet vorstvrij worden gehouden of elk jaar opnieuw geplant worden.
  • Je kunt de plant in de (moes)tuin planten, maar je kunt hem ook in een pot zetten. Hij wil graag het zonnigste plekje en krijgt het liefst af en toe water.
  • Knip de scheuten af tot ongeveer 10 tot 15 centimeter boven de grond, zo kan de plant straks nieuwe blaadjes vormen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten