Maak je eigen groene muur

Een groene muur

Na een periode van een aanzienlijke voorjaarsdroogte begint de nieuwe tuin er eindelijk zin in te krijgen. Alles wordt, dankzij occasionele regenbuitjes, aan een sneltempo groen. En maar goed ook, want het is inmiddels mei.

Baroma tuinscherm
Toen ik een paar maanden geleden de tuinplannen aan het finaliseren was, wilde ik graag een visuele onderbreking in het midden van de tuin. Over de hele lengte van de tuin staat namelijk een houten tuinscherm, en ik wilde niet alles hetzelfde hebben. Dat zou saai geweest zijn. Het Baroma tuinscherm van Collstrop veegt alle tradities van tafel en maakt van saai iets ontzettend boeiend. Het scherm, dat 8 plantenbakken bevat, is erg veelzijdig. En het beste is: je kunt er op elke plek een groene, verticale muur van maken!

Een groene muur

Kruiden in de hoofdrol
In mijn tuin ga ik het Baroma tuinscherm beplanten met voornamelijk kruiden, al maak ik graag ook een combinatie met bloemen. Maar ga vooral voor jouw favorieten. Ik kan me voorstellen dat je ook met eenjarige bloemen hele mooie resultaten kunt bekomen. De plek waar het tuinscherm staat is erg zonnig, dus ik kies bewust voor kruiden die het daar goed doen. Peterselie groeit het best in de schaduw of halfschaduw, dus die plant krijgt een andere bestemming. Ik heb gekozen voor onder andere kruipende rozemarijn, oregano, muntsoorten en citroenverbena in de iets ruimere stukken. En laat die verschillen in hoogtes tussen de plantenbakjes nu net een heel leuk gegeven zijn. Dat laat je toe om iets grotere planten ook een plekje te geven, zonder dat ze andere hinderen. Dat maakt het dan weer visueel aantrekkelijker. Hoogteverschillen, dat werkt altijd.

Een groene muur
Het klinkt als een puur commercieel praatje, maar ik ben echt heel erg tevreden met het Baroma tuinscherm. Ik zou ‘m niet meer kunnen missen in de tuin. Hij is net een tikkeltje anders, en echt iedereen die de tuin bezoekt is vol lof over deze blikvanger. Want dat is het wel een beetje. Het scherm steekt er met kop en schouders bovenuit. Zelfs op een koertje, of klein balkon en terras lijkt me dit een geweldige oplossing om verticaal te tuinieren. Het scherm ziet er leuk uit, en de invulling die je eraan geeft dankzij de planten is helemaal geweldig. Je kunt dit tuinscherm overigens ook in een XS uitvoering vinden. Voor elke ruimte een oplossing.

Links het Baroma tuinscherm, rechts de tuin op dit moment.

En verder
De tuin blijft zich elke dag nog ontwikkelen, en dat is mooi om te zien. Alles wordt groener, planten eisen stilaan hun plekje op in de border. Heel erg blij met het voorlopige resultaat. O, zal ik je trouwens nog een trucje verklappen om meteen een goed gevulde border te bekomen? Zet je planten iets dichter bij elkaar en vul eventuele gaten op met eenjarige bloemen zoals Cosmos, Zinnia en de bloeiende stekbasilicum ‘Magic Mountain’. Je zult jezelf en anderen verbazen met het resultaat. Bijtjes, hommels en vlinders inclusief!

Meer informatie?
Check www.collstrop.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *