Mijn nieuwe kas: wat heb ik gekozen?

ACD serre of kas

Iets meer dan een maand staat mijn nieuwe kas in de tuin. Ik ben, nog steeds trouwens, als een kind in een veel te grote snoepwinkel. Met als voordeel dat dit niet leidt tot tandbederf. Gelukkig maar. Ik ben echt ontzettend blij met de keuzes die ik gemaakt heb. Niet altijd simpel, want de kas is best groot en ik twijfelde voortdurend voor welke kleur ik uiteindelijk zou gaan. Na menig online polls, waarvoor dank, werd duidelijk dat ik met zwart de juiste keuze zou maken. En dat klopt helemaal. De kas is daardoor tijdloos en integreert erg mooi in de omgeving. Alsof ze erin verdwijnt, maar dankzij de vrij dominante kleur toch een duidelijk plekje opeist tussen het groen en de omgeving.

Welke kas is het uiteindelijk geworden?
Ik heb een ACD kas gekozen. Ik werk al jaren met deze fabrikant samen en ik ben er, ja zelfs na al die jaren, steeds erg tevreden over. De kas is erg stevig en robuust, maar tegelijk erg fijn en mooi. Welke kas het zou worden, dat heeft overigens nogal wat voeten in de aarde gehad. Letterlijk dan. Mijn hoofd ging tollen bij het zien van de mogelijkheden. Er zijn veel modellen beschikbaar die je in zowat elke uitvoering kunt kiezen tegenwoordig. Er zijn zelfs extra hoge exemplaren en je kunt de afwerking van je dromen bestellen. Van prachtige nokversiering tot veiligheidsglas – dat volgens mij sowieso standaard bij je kas hoort – en zelfs dubbele schuifdeuren. Je kunt het zo gek niet bedenken. Zoals gezegd is mijn kas uiteindelijk zwart geworden. Ik dacht voortdurend dat zwart te hevig zou zijn. Alsof ik een beetje patserig zou lopen doen: hey allemaal, kijk eens naar mijn kas! Dat is het gelukkig niet geworden. Dat zwart is écht een aanrader, en niet eens zo ‘hard’ als je zou denken. Doen! O ja, ik koos trouwens voor dat extra hoge model, dat voelt meteen veel ruimtelijker aan. Zeker als je in die kas ook wilt zitten en genieten. Of kweken, want dan kunnen je planten extra hoog groeien!

Vreemde onderkant? 
Heel wat van jullie vroegen al wat die zwarte onderkant precies is. Dat zijn aluminium panelen die in dezelfde zwarte kleur werden gelakt en daardoor een mooi geheel vormen. Ik wilde namelijk een kas die eruit zou zien als een tuinkamer. Je weet wel, van die knappe Engelse verschijningen waar je als tuinier instant het water van in de mond krijgt. Enfin, dat overkomt mij elke keer weer. En ik heb wat ik wilde. Die onderkant ziet er zo ontzettend knap uit, ik kan je niet vertellen hoe blij ik daarmee ben. Het voelt cosy aan en zorgt meteen voor een warmer gevoel. Ik kan echt niet wachten om met het decoreren te beginnen.

Tegel erin
Maar first things first. Vooraleer ik daarmee kan starten moet er eerst een vloertje in. Een leuke tegel die ervoor moet zorgen dat het geheel nog leuker wordt. Een tegel in de kas, hoor ik je luidop denken?! Ja, ik wil van die kas echt een aangename plek maken. Waarin we kunnen eten, feestjes houden (mijn innerlijke Beyoncé staat al op de tafel te dansen van plezier) en het liefst ook werken. Hoe leuk is dat niet, werken met de zon op je bol. Ik ga er deadlines verslinden, dat weet ik nu al. We hopen dat vloertje er snel in te hebben, nog voor de winter eigenlijk.

Tweedehands is top
Tijdens mijn dagelijkse Pinterest zoektocht schuim ik de app af naar leuke plaatjes die me inspiratie bieden om de kas uiteindelijk aan te kleden. Tafels bijvoorbeeld, ik heb het allemaal gezocht én gevonden. Prachtige exemplaren, maar altijd te groot of eerlijk – veel te duur. Toeval wil dat er bij ons in de buurt nog niet zo lang geleden een leuke tweedehandszaak is open gegaan. Met meubeltjes en andere snuisterijen. We besloten langs te gaan om alleen een kijkje te nemen. Yeah right, zo werkt dat dus niet bij mij. Nee, nee schat. Alleen kijken. We hebben niet eens een vloertje, waarom zou ik nu al een tafel kopen? We zijn letterlijk nog geen minuut de winkel binnen en ik word meteen verliefd op een exemplaar in de hoek. Een oud tafeltje, niet groot en opgefrist met een likje verf. Lekker oud en robuust, zoals ik het in mijn hoofd had. De prijs was gunstig en er hoorden meteen ook 4 stoeltjes bij. Ik moet je niet vertellen dat ik nogal enthousiast was. En wat niet zou gebeuren is uiteindelijk wel gebeurd. We kochten het setje en gingen huiswaarts met een tafel en stoelen in de koffer. Dat vloertje komt wel, zei ik alsof er niets aan de hand was.

ACD serre of kas
We zouden niets kopen in de tweedehandswinkel. We gingen buiten met een tafel en vier stoelen én een leuke ton waarin ik volgend jaar bloemen plant. Een mens mag plannen maken. Toch?

Wil je ook een serre of kas aanschaffen?
Neem een kijkje bij www.acd.eu of stuur een mailtje naar info@acd.eu

4 reacties op “Mijn nieuwe kas: wat heb ik gekozen?

  1. Yvette Hendrickx zegt:

    Prachtig mooi,om te watertanden.Ik ben ook gek op het engels tuinieren ,heb van hen het ‘zijwaarts’verluchten..raampjes aan beide zijden die opengaan voor extra luchtdoorstroming..gans de winter pluk ik verse sla en groentjes..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *