Mijn wilde moestuinplannen

Moestuin aanleggen

Het weer buiten is om te janken. Dat maakt dat ik ‘s avonds de tijd heb om mijn wilde moestuinplannen vorm te geven. Vorig jaar stond mijn moestuincreativiteit (als dat al een woord is) op een laag pitje. Hopen werk, 1500 kilo tomaten en een verhuis lagen aan de basis van dat probleem. Probleem, ja, want ik weet dat ik me echt kan ontspannen in de tuin. Als ik er af en toe maar de tijd voor neem. En hoewel de moestuin in mijn geval meer dan een hobby is geworden, en het toch maar weer om werken gaat, heb ik het echt nodig. Met mijn handen in de vette klei, je kent het wel. Gelukkig wordt het dit jaar anders. Na een jaar in ons nieuw huis ben ik eindelijk zover om de tuin aan te pakken. Maak kennis met mijn wilde moestuinplannen.


Moodboard
Ik ben een moodboard aan het maken. Ja, een echt, met foto’s en al. Dat helpt me om mijn moestuin vorm te geven en mijn creatieve hersenspinsels een platform te bieden waar ik total loss kan gaan. Ik heb hopen ideeën en geen idee is te gek, dat vat het zowat samen. Ik schuim het internet af, Pinterest staat er vol van én ik kan terugkijken op de dingen die ik in het verleden al deed. Mijn kas is het centrale stukje in de tuin, de rest zal worden aangevuld met moestuinbakken en verhoogde moestuinbedden.

moestuinplannen maken
Content dat ik was. Omdat een kas er ook mooi mag uitzien en prima dienst doet als droogrek voor hemden.

Meer bloemen
Ik wil dit jaar meer bloemen in de moestuin hebben. Dat is zo’n leuke afwisseling en het maakt écht een verschil. Zonnebloemen met hopen, wil ik. 2 jaar geleden maakte ik er een flinke haag mee. Bloeien dat die deden, man, man. En zolang je de uitgebloeide exemplaren wegknipt blijft de plant maar nieuwe produceren. Ja, van een zonnebloem word ik blij. Heel even gelukkig, eigenlijk. Als kind was ik er ook al door gefascineerd. Ik ging er altijd aan ruiken, met mijn neus tegen het hart van de bloem.

Moestuin aanleggen
Klimrekjes gemaakt van wilgentenen, of simpelweg met bamboe als je creatief bent, vormen de basis van een mooie moestuin.

Over mooie klimrekken
Ik heb ook een zwak voor mooie klimrekken. De exemplaren hierboven waren stuk voor stuk blikvangers geworden in mijn tuin. Er groeiden pronkbonen aan en ook augurken en de immer leuke cucamelons. Maar na 3 jaar zijn ze aan vervanging toe. Geen paniek, mijn bestelling is al geplaatst. Interesse? Neem eens een kijkje op de website van Nadine: www.rodewilg.be. Ze levert prachtig werk. Als iets goed is mag het gezegd worden, toch? 🙂

6 reacties op “Mijn wilde moestuinplannen

  1. Els zegt:

    Hallo Angelo,

    Worden die klimrekken speciaal voor jou gemaakt of zijn er voorbeelden op de site? Vond ze niet onmiddellijk terug op de site.
    Vele groeten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *