Quinoa: moeder van alle granen

quinoa

De trend van zogenaamde superfoods lijkt zich zorgenloos verder te zetten. Zowat elke gezondheidsgoeroe die ooit mee op die kar sprong gaf quinoa een vaste plek in zijn of haar voedingsschema. Niet geheel onterecht, want het pseudograan – dat dus geen graan is, maar wel zaad – bevat opvallend meer eiwitten en aminozuren dan andere […]

Doperwten & peultjes in de moestuin

erwten in de moestuin

Erwten zijn één van moestuins mooiste voorjaarspareltjes. Ze zijn ontzettend makkelijk om zelf te kweken en in de keuken zijn de bereidingsmogelijkheden eindeloos. Je zaait al vanaf eind februari en begin maart om te oogsten in mei. Erwten zijn ideale startersgroenten die ook voor kinderen het begin van een heus moestuinavontuur kunnen betekenen. Zaaien doe […]

Eten wat de moestuin schaft: mijn pleidooi

Er valt heel wat te zeggen voor het houden van een moestuin. De gezonde buitenlucht doet je goed, je krijgt meer affiniteit met de natuur en bovenal: je eet seizoensgebonden. Eten wat de moestuin schaft geeft voldoening en schept eenheid met je innerlijke chef. Over voldoening en ons oerverleden Koken is wat mij betreft altijd […]

Word een krak in composteren

Compost wordt niet voor niets het zwarte goud van de tuin genoemd. Het is het neusje van de zalm in moestuinland. Zonder compost raakt je bodem uit balans en uiteindelijk ook uitgeput. Het is een donkere substantie die ontstaat wanneer plantenresten en andere organische bestanddelen worden afgebroken en gaan verteren. Compost staat in voor het […]

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten