Pasta alle vongole

Als er één gerecht is waar je mij een ongelofelijk plezier mee kunt doen, dan is het wel een pasta alle vongole. Eerlijk waar. Recht uit de zee, veel smaak en zo ontzettend zomers: i love it! Een echte aanrader als je vrienden of familie op bezoek hebt. Het is snel klaar en je hoeft er geen uren voor in de keuken te staan. Serveren in een mooie schaal (ik geloof écht dat het oog ook wat wil) en klaar. Genieten!

Ingrediënten / voor 4 personen

  • 1 kg venusschelpen
  • 500 spaghetti of linguini
  • 2 sjalotten
  • 1 handvol kerstomaatjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 glas witte wijn
  • peterselie
  • peper en zout
  • olijfolie

Bereiding
Start met goed gewassen venusschelpen (gewassen in gezouten water). Snijd 2 sjalotten fijn, samen met 2 teentjes knoflook. Zet een pan op het vuur, doe er rijkelijk olijfolie in en stoof de sjalotten kort. Voeg daarna de knoflook toe. Laat ondertussen een grote pot met gezouten water koken. Voeg een handvol kerstomaatjes toe aan de pan en laat kort meebakken, kruid met peper en zout. Overgiet met 1 glas witte wijn en laat reduceren tot een sausje. Hak een half bosje peterselie fijn en meng onder. Doe de venusschelpen in de pan en zet er een deksel op. Laat ze 2 x 2 minuten koken. Kook de pasta al dente en giet af. Voeg de saus bij de pasta, meng goed en serveer meteen. Eet smakelijk!

Tip

  1. Werk eventueel af met een klein beetje olijfolie en peterselie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *