Pasta met paddenstoelen

Als kleine ukkepuk had ik een hekel aan paddenstoelen. Ik vond ze werkelijk vreselijk. Rubber, smaakloos en overbodig.Nu weet ik gelukkig beter en eet ik ze graag af en toe als vleesvervanger in een vegetarisch gerecht. Deze pasta met seizoenspaddenstoelen in een roomsausje is een winner – voor jong en oud. Het soort comfort food waarvan je geheel schaamteloos mag genieten. Eet smakelijk!

Ingrediënten / voor 4 personen

  • 400 g volkoren pasta
  • 500 g diverse paddenstoelen (chantarellen, parijse champignon, oesterzwam,…)
  • 2 sjalotten
  • 1 teentje knoflook
  • peper en zout
  • olijfolie
  • 200 ml kookroom
  • een bosje peterselie
  • parmezaan

Bereiding

  1. Laat een grote pan met water koken. Voeg zout toe.
  2. Snipper de sjalotten fijn, samen met een teentje knoflook.
  3. Verhit een pan met wat olijfolie en stoof er de sjalotten en knoflook in.
  4. Snijd de paddenstoelen grof en voeg toe.
  5. Kruid met peper en zout en laat stoven.
  6. Voeg op het laatst kookroom toe en laat nog een paar minuten koken.
  7. Werk af met een bosje fijngesneden peterselie, meng goed en breng eventueel nogmaals op smaak met peper en zout.
  8. Giet de pasta af en meng alles onder elkaar.
  9. Serveer met parmezaan kaas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *