Pittige pompoensoep

Het is herfst, en dat zal mijn keuken geweten hebben. Stoofpotjes, ovenschotels en soepen: ik hou er wel van. En pompoenen, daar word ik al helemaal enthousiast van. Daarom dit recept voor soep van geroosterde – jawel hoor – pompoenen, omdat dat net iets lekkerder is.

Ingrediënten / voor 4-6 personen

  • 1 flespompoen
  • 2 liter kippenbouillon
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • salie
  • tijm
  • peper
  • zout
  • olijfolie

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C. Neem een ovenschotel en leg er de in stukken gesneden flespompoen in, samen met 3 teentjes knoflook en 2 grofgesneden uien. Besprenkel met olijfolie, kruid met peper, zout, een paar takjes salie en tijm. Zet in de oven en laat een 30-tal minuten roosteren (afhankelijk van de oven, in de gaten houden). Haal alles uit de oven en doe in een grote kookpan (verwijder de salie en tijm). Vul met 2 liter kippenbouillon en laat nog minimaal 30 minuten koken op een klein vuurtje. Mix glad met een staafmixer, kruid eventueel nog een laatste keer met peper en zout.

Tip

  1. Is de soep te dik, leng aan met wat water.

2 reacties op “Pittige pompoensoep

  1. Kathy zegt:

    Dag Angelo,\nWat een fijn receptje, de flespompoen uit de oven rook z-o lekker, en staat nu verder te pruttelen op het vuur,\nben zo benieuwd :)\nIk vind je keukentips héél leuk om te volgen – de tuintip ook, maar ben daar iets minder actief 😉 \nDank om je inspiratie te delen! Groetjes, Kathy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *