Het is herfst, en dat zal mijn keuken geweten hebben. Stoofpotjes, ovenschotels en soepen: ik hou er wel van. En pompoenen, daar word ik al helemaal enthousiast van. Daarom dit recept voor soep van geroosterde – jawel hoor – pompoenen, omdat dat net iets lekkerder is.
Ingrediënten / voor 4-6 personen
- 1 flespompoen
- 2 liter kippenbouillon
- 2 uien
- 3 teentjes knoflook
- salie
- tijm
- peper
- zout
- olijfolie
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C. Neem een ovenschotel en leg er de in stukken gesneden flespompoen in, samen met 3 teentjes knoflook en 2 grofgesneden uien. Besprenkel met olijfolie, kruid met peper, zout, een paar takjes salie en tijm. Zet in de oven en laat een 30-tal minuten roosteren (afhankelijk van de oven, in de gaten houden). Haal alles uit de oven en doe in een grote kookpan (verwijder de salie en tijm). Vul met 2 liter kippenbouillon en laat nog minimaal 30 minuten koken op een klein vuurtje. Mix glad met een staafmixer, kruid eventueel nog een laatste keer met peper en zout.
Tip
- Is de soep te dik, leng aan met wat water.
Dag Angelo,\nWat een fijn receptje, de flespompoen uit de oven rook z-o lekker, en staat nu verder te pruttelen op het vuur,\nben zo benieuwd :)\nIk vind je keukentips héél leuk om te volgen – de tuintip ook, maar ben daar iets minder actief 😉 \nDank om je inspiratie te delen! Groetjes, Kathy
Dat is fijn om te horen, Kathy! Veel succes en eet smakelijk straks! 🙂