Salade van oesterblad

Featured Video Play Icon

Oesterblad behoort tot één van mijn favoriete kruiden. Enfin, bijzondere kruiden. Het blad is zo verrassend lekker, dat je het in zowat elke salade kunt verwerken. Daarom: een supersimpele salade met oesterblad, komkommer en garnalen. Thank me later!

Ingrediënten / 4 personen

  • Oesterblad
  • 250 gr versgepelde garnalen
  • 1 komkommer
  • bieslook
  • 4 gekookte eieren

voor de dressing

  • 2 el natuur yoghurt
  • 1 el mayonaise
  • 2 koffielepels citroensap
  • peper en zout

Bereiding
Schil 1 komkommer, haal er de zaadlijsten uit en snijd in stukjes. Doe in een saladekom. Kook ondertussen 4 eieren gedurende 8 tot 10 minuten (hardgekookt). Pluk een handvol oesterblaadjes, spoel goed en voeg toe aan de saladekom. Snijd een half bosje bieslook fijn en voeg toe. Giet de eieren af, en laat ze meteen afkoelen in koud water (om het kookproces te stoppen). Zet even opzij. Maak een dressing met 2 el natuur yoghurt, 1 el mayonaise en 2 koffielepels citroensap. Kruid met peper en zout. Klop los met een garde en verdeel (hoeveelheid naar eigen keuze) over de salade. Pel de eieren en snijd ze in gelijke partjes. Schik in de kom en werk af met handgepelde garnaaltjes. Eet smakelijk!

2 reacties op “Salade van oesterblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten