Salade van oesterblad

Oesterblad behoort tot één van mijn favoriete kruiden. Enfin, bijzondere kruiden. Het blad is zo verrassend lekker, dat je het in zowat elke salade kunt verwerken. Daarom: een supersimpele salade met oesterblad, komkommer en garnalen. Thank me later!

Ingrediënten / 4 personen

  • Oesterblad
  • 250 gr versgepelde garnalen
  • 1 komkommer
  • bieslook
  • 4 gekookte eieren

voor de dressing

  • 2 el natuur yoghurt
  • 1 el mayonaise
  • 2 koffielepels citroensap
  • peper en zout

Bereiding
Schil 1 komkommer, haal er de zaadlijsten uit en snijd in stukjes. Doe in een saladekom. Kook ondertussen 4 eieren gedurende 8 tot 10 minuten (hardgekookt). Pluk een handvol oesterblaadjes, spoel goed en voeg toe aan de saladekom. Snijd een half bosje bieslook fijn en voeg toe. Giet de eieren af, en laat ze meteen afkoelen in koud water (om het kookproces te stoppen). Zet even opzij. Maak een dressing met 2 el natuur yoghurt, 1 el mayonaise en 2 koffielepels citroensap. Kruid met peper en zout. Klop los met een garde en verdeel (hoeveelheid naar eigen keuze) over de salade. Pel de eieren en snijd ze in gelijke partjes. Schik in de kom en werk af met handgepelde garnaaltjes. Eet smakelijk!

5 reacties op “Salade van oesterblad

  1. Jacques zegt:

    Ik heb al jaren oesterblad en gebruik het eigenlijk te weinig. Dit recept is top!
    Heeft u al eens gehoord van gefrituurd oesterblad.
    Ik ben ook van plan eens een portie te drogen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *