Tof in den hof met AVEVE

tof in den hof

Sinds dit voorjaar maak ik samen met AVEVE een gloednieuwe serie. In ‘Tof in den hof’ ga ik langs bij mensen thuis om een vraag te beantwoorden, samen de handen uit de mouwen te steken, maar vooral om een leuke babbel te slaan. Af en toe ga ik ook langs bij zogenoemde lokale helden, lokale kwekers die hun passie met mij delen.

De opnames lopen nog volop, maar toch zijn er al 3 afleveringen online te bekijken. Deze serie maken is vooral erg veelzijdig, want ik leer veel nieuwe mensen kennen. Gezinssituaties met en zonder kinderen, maar altijd met een hart voor groen en tuinieren. In de eerste aflevering ga ik langs bij Ingrid. Zij woont met haar man en kinderen in Mechelen en is sinds vorig jaar begonnen met moestuinieren. Als verjaardagscadeau kreeg ze zelfs een serre of kas van haar man, klaar om moestuinland te veroveren. En hoewel het Ingrid niet aan enthousiasme ontbreekt is kennis nog niet haar beste vriend. Want zo gaat dat met tuinieren. Vallen en weer opstaan. Hele leuke herinneringen heb ik aan die tuin. We hebben op een dag maar mooi een moestuintje neergezet. Letterlijk dan.

Verder ging ik ook langs bij Tom en Marie, een koppel met 2 jonge kinderen. In het midden van de stad willen ze op hun dakterras groenten en bloemen kweken. Heerlijk om te zien hoe ze de kinderen in dat hele verhaal willen betrekken. Ik geloof heel hard dat als je van kindsbeen af in contact komt met groen, je later meer affiniteit krijgt met de natuur. In deze aflevering hebben we hun dakterras dus onder handen genomen, lenteklaar gemaakt en voorzien van leuke moestuintafels waar de kinderen makkelijk bij kunnen. Dat ze enthousiast waren moet ik je wellicht niet vertellen.

En in de 3de aflevering ging ik langs bij een kruidenkwekerij. Ik kreeg daar een rondleiding van Corine en was onder de indruk van hoe ze het daar aanpakken. De kwekerij is groot, net zoals hun liefde en passie voor hun product. En dat is mooi om te zien. We hebben vaak geen idee waar de planten uit een tuincentrum vandaan komen, en het stelt mij daarom gerust om te horen dat ze bijvoorbeeld plagen en belagers bestrijden met natuurlijke vijanden en niet met pesticiden. Na afloop ging ik met een paar kruiden aan de slag in mijn eigen tuin, waar ik ze in een pot plant om straks de hele zomer te kunnen oogsten.

We maken 9 afleveringen, dus je mag de komende tijd zeker nog een heleboel leuke video’s verwachten. Wil je intussen meer weten over AVEVE of inspiratie opdoen, bezoek dan hun website via https://bit.ly/2QWioxZ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten