Ik heb een kleine pasta verslaving, en dat is een understatement. Met de juiste saus is het zo’n lekkernij, dat ik het wel elke dag zou kunnen eten. Omdat ik nogal vaak experimenteer met pasta maakte ik een tijd geleden deze variant klaar, in de oven. De smaken zitten net goed en zijn goed gebalanceerd, want zo heb ik het graag. Smakelijk, en wedden dat dit voortaan vaker op het menu komt te staan?
Ingrediënten / voor 4 personen
- 6 tot 8 grote vleestomaten
- 7 tot 8 teentjes knoflook
- 5 el olijfolie
- 5 el balsamicoazijn
- geroosterd paprikapoeder
- peper & zout
- 500 g penne pasta
Bereiding
Neem een grote ovenschaal, was de tomaten en snijd ze in partjes. Pel een 8-tal teentjes knoflook en voeg samen met de tomaten toe aan de ovenschaal. Kruid met geroosterd paprikapoeder, peper en zout. Besprenkel wat olijfolie en 5 el balsamicoazijn over het geheel. Meng goed met een lepel en zet gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C. Haal halfweg even uit de oven en prak door middel van een vork de massa fijn. Zet opnieuw in de oven en kook ondertussen de pasta gaar. Haal de saus uit de oven, prak nog even fijn en roer goed. Giet de pasta af en voeg meteen toe aan de ovenschotel. Meng de saus onder de pasta en serveer met wat basilicum en – indien gewenst – wat kaas. Eet smakelijk!
Extra tip
- Hoe langer je de saus in de oven laat staan, hoe lekkerder het wordt. Laat dus gerust een halfuurtje langer garen.