Tomatentaart

tomatentaart

Ok, ok. Dit is natuurlijk geen klassieke taart, zoals je bij de wekelijkse weekendborrel krijgt voorgeschoteld. Maar deze hartige taart, boordevol smaak is minstens even lekker. That’s a promise. Dit recept maak ik als ik vrienden en familie op bezoek krijg. Het is zo snel klaar en zo lekker, dat ik het iedereen kan aanbevelen. Je kunt het zelfs koud serveren, als dat geen pluspunt is.

Ingrediënten / 4 personen

  • 1 rol kant – en klaar bladerdeeg
  • mosterd
  • 5 middelgrote tomaten (romatype)
  • 150 g geraspte gruyèrekaas
  • Provencaalse kruiden
  • olijfolie
  • peper
  • zeezout

Bereiding
Neem een taartvorm en vet hem in met weinig olijfolie. Rol er het bladerdeeg over uit en druk lichtjes aan tegen de randen. Prik er met een vork een paar gaatjes in en verdeel meteen een laagje mosterd over de bodem. Was de tomaten en snijd er plakjes van, ongeveer 1 tot 1,5 centimeter dik. Schik de tomaten dakpansgewijs in de vorm. Breng op smaak met peper, een beetje zeezout en Provencaalse kruiden. Besprenkel met wat olijfolie en werk af met geraspte kaas. Bak 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C.

Tip

  • Gebruik voor hartige taarten tomaten van het romatype: die bevatten weinig vocht waardoor het deeg droog en krokant blijft.

3 reacties op “Tomatentaart

  1. jaklien vervoort zegt:

    een verrukkelijke groententaart en zo makkelijk te maken, neemt geen tijd in beslag, eentje om veel te maken\ndank je wel om jouw eerlijke,gemakkelijke en toch zo’n lekkere gerechtjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten