Watermeloensalade

Featured Video Play Icon

Heb je er ooit al eens bij stilgestaan dat een watermeloen een groente is, en geen fruit? Net zoals aardbeien eten we ze vaak gewoon als fruit, omdat ze zo ontzettend zoet zijn. En omdat watermeloen voor mij zon, zee, strand en vakantie betekent wil ik je graag mijn recept delen voor een – al zeg ik het lekker zelf – heerlijke salade. Toevallig staan we aan het begin van een zomers weekend, komt dat even goed uit zeg.

Ingrediƫnten / voor 4 personen

  • 1 grote watermeloen
  • 200 g feta (mag ook meer zijn, voeg toe naar eigen smaak)
  • een handvol zwarte olijven (ontpit)
  • olijfolie
  • 2 rode uien
  • een bosje munt

Bereiding
Begin met de uien in ringen te snijden. Zet even opzij. Snijd vervolgens de watermeloen in gelijke stukken en ontdoe hem van de schil. Snijd in blokjes en leg op een grote schaal. Verdeel de uienringen over de watermeloen en vervolledig met zwarte olijven. Breek de feta in stukjes en leg op de salade. Pluk een aantal muntblaadjes en voeg toe, die zorgen voor een extra frisse toets. Grote muntblaadjes rol je op en snijd je fijn. Besprenkel met wat olijfolie en serveer koud.

Tips

  • Voor een volledige maaltijd kun je parmaham serveren, een geslaagde combo!
  • Je kunt dit recept een dag vooraf maken en in de koelkast bewaren.
  • Zelf watermeloen kweken? Zaaien in april, planten in mei en oogsten vanaf augustus.
  • Watermeloen bestaat uit hoofdzakelijk water (haha) en is nagenoeg caloriearm. DiĆ«ten? Wie? Waar?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten