Wie ben ik?

Dag iedereen,

Wees welkom. Ik ben Angelo Dorny, 28 jaar en al mijn hele leven lang in de ban van de natuur. Die passie voor groen combineer ik het liefst met urenlang kookplezier, als het even kan. Nadat mijn grootvader, pépé zoals wij hem noemden, mij de kneepjes van het vak leerde – nu iets meer dan 18 jaar geleden – besloot ik agrarische land-en tuinbouw te studeren. Ik wilde aanvankelijk chef-kok worden, maar de natuur bleef maar aan mijn mouw trekken zo blijkt. Gelukkig is koken een hobby geworden, geen dag zonder lekker te hebben gegeten.

Het mag duidelijk zijn dat de tuin en ik beste maatjes zijn. Het is een onuitputtelijke bron van rust en sereniteit, een wonderbaarlijke plek om te bekomen van een drukke dag. Al van kindsbeen af houd ik er ook van om te schrijven, mijn ervaringen en bevindingen te delen met al wie er nood aan heeft. Vandaag de dag is het mijn beroep geworden en heb ik het geluk duizenden mensen te kunnen enthousiasmeren met wat ik het liefst doe. Ik heb inmiddels 8 boeken geschreven en daarnaast ben ik hoofdredacteur van het leukste (echt waar) moestuinmagazine van Vlaanderen en Nederland: De Tuin op Tafel. Ik doe af en toe leuke dingen op tv en ben sinds enige tijd de vaste groenspecialist van Radio 2. Ik schrijf columns voor kranten en we hebben een handig YouTube kanaal, waar wekelijks 2 nieuwe video’s worden gepost. Zeker checken, je kunt je gratis abonneren: tv.angelodorny.be

Op deze blog lees je regelmatig nieuwe artikels, leuke DIY projecten, post ik af en toe recepten of schrijf ik over mijn eigen tuin, waar ik het liefst van allemaal mijn tijd spendeer.

Ik wens je veel leesplezier en nu al een goede oogst of een zee van bloemen.
Liefs,
Angelo

*** Pépé, als ge meekijkt vanuit de eeuwige patattenvelden, ik hoop dat je trots bent.  ***

Mijn boeken

De Tuin op Tafel – 2018

Moestuinkalender – 2017

Goed Gezaaid – 2017

Pomodori – 2016

De Hofhelden – 2015

Een doos vol goesting – 2014

365 dagen ecologisch tuinieren – 2014

Het lekkerste terras – 2013

Angelo’s groentetuin – 2012