Zomer in de tuin met AVEVE

De zomer is begonnen, al is het weer ons niet altijd even goed gezind. Toch gaat het hard in de tuin. Alles groeit ontzettend vlug en van enkele gewassen kan je reeds oogsten. Zelfs de bloemen zijn aan een groeispurt bezig. Door mijn samenwerking met AVEVE ben ik de afgelopen maanden regelmatig op bezoek gegaan bij enthousiaste tuiniers, of nam ik een kijkje achter de schermen van een bloemenkweker. Ik deel graag enkele van mijn favoriete momenten.

De serre of kas van Ingrid: tomaten, paprika’s, aubergines en zelfs meloenen

In de laatste aflevering van de reeks die ik maakte ging ik langs in de tuin waar het allemaal begon. Ik hielp Ingrid enkele maanden geleden met het opzetten van een moestuin en ging dus nog een keer terug om te starten in de serre of kas. Ik geef tips om succesvol zomerteelten tot een goed einde te brengen, en ik benadruk het belang van een goede luchtcirculatie. En: Ingrid bezorgde mij onlangs een aantal foto’s van een prachtige aardappeloogst en een aantal heerlijke kroppen sla. Benieuwd wat al die zomergewassen nog zullen brengen.

Bezoekje aan een gepassioneerde bloemenkweker

Ik genoot ook erg van mijn bezoekjes aan lokale kwekers. Zo ging ik voor deze aflevering langs bij 2 broers die samen het bedrijf van hun ouders hebben overgenomen en verder uitgebouwd. De passie waarmee die mensen spraken was aanstekelijk. Leuke anekdote: er is maar 1 persoon die water mag geven op het bedrijf. Het moet precies goed zijn. Teveel en de planten groeien te snel, te weinig en er blijft niks meer over. Geen groeiremmers trouwens. Als de planten te hard dreigen te groeien gaan ze simpelweg naar onverwarmde tunnels waar de bloemen dankzij de koude voorjaarstemperaturen nog even wachten met hun uitbundig vertoon. Slim, noem ik dat.

Het stadsbalkon van Shana

En verder was er ook nog Shana. Zij woont in de stad en moet het met een klein stadsbalkonnetje zien te redden. Leuke plek, dat zeker, maar er ontbrak groen en gezelligheid om er de komende tijd van te kunnen genieten. Ik ging met haar aan de slag en toverde die kleine plek om tot een kleurrijk paradijsje. Nog enkele tips om kleine oppervlaktes groter te laten lijken:
– Zet niet alle potten op de grond, maar schik ze op verschillende hoogtes. Zo worden je ogen naar boven getrokken en doet de ruimte groter aan.
– Laat klimplanten aan onbedekte muren groeien of hang rekjes op waaraan potjes kunnen vastgemaakt worden. Je zorgt opnieuw voor een ruimtelijker gevoel.

En nog veel meer

Ik maakte nog meer leuke video’s voor AVEVE. Wil je ze allemaal checken, ga dan even naar mijn YouTube kanaal. Deze reeks heb ik met veel plezier gemaakt, en ik dank jullie allemaal voor de enthousiaste berichtjes die ik mocht ontvangen. Ik kan alvast verklappen dat er nog meer zit aan te komen, dus alleen maar leuk!

Meer inspiratie? Ga naar de website van AVEVE en laat je verrassen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *